Thursday, November 15, 2012

1 Muharam 1434H

assalamualaikum.
hello peeps.
selamat menyambut maal hijrah.
kita tutup buku lama, bukak buku baru.
sebenarnya, ikutkan hati aku taknak sentuh blog ni.
tapi bila scroll news feed tadi, muncul satu berita yang sangat menyayat hati dari Aqsa Syarif.

well here goes,
a true fighter, As-Syahid Ahmed Sa'id Khalil Al-Jabari telah diserang zionis beberapa jam yang lalu.
serangan tu adalah pada kira-kira 4.10pm waktu Palestine dan 10.10pm waktu Msia.
from what i read, he was attacked when he was in his car, on the way pergi mana aku tak tahu.
in the video, after a few blocks, the car just exploded. Subahanallah :\
sedih, bukan? beliau jugak merupakan Ketua Keselamatan Gaza. 
he was a fighter. yes he is. 


face it, kita semua tak kenal dia before ni. aku pun.
tapi bila kejadian macam ni berlaku.. apa kita boleh buat pun, kan.
sedekahkan al-fatihah buat as-syahid eh.

perkara yang lebih menyayat hati is,
serangan zionis israel ni started on the 27th December 2008 *if i'm not mistaken* which was 1 Muharam 1430H.. masa tu awal Muharam.
and now dorg dah start serang balik, on the 15th December 2012, 1 Muharam 1434H. 
masyaAllah.

oh, lupa cakap. dalam serangan israel beberapa jam lalu,
disahkan 9 orang syahid. termasuklah anak kecil yang baru berusia 4 bulan dan 7 tahun.
Subahanallah. aku tengok gambar budak tu pun terketar-ketar tangan.
jadi, tak perlu rasanya nak post kat sini.
banyakkan berdoa. 

semoga Allah bersama-sama para syuhada, mujahidin dan saudaraku di sana.
peliharalah mereka dengan sebaik-baik bantuanMu ya Allah.
Allahumansurna lil muslimin wal mujahidin fi palestin wa fi kulli makan.
Amin.



Aina Shobri.

No comments: