Saturday, August 25, 2012

raya


assalamualaikum

sesungguhnya dah lama aku tinggalkan blog ni. bukan aku tak sayang tapi aku malas. sejak kebelakangan ni walaupun ada peluang pegang laptop, nak taip post baru mesti jadi penyegan. maaflah, aku pun nak rileks. hari ni dah hari Sabtu. esok Ahad, menandakan dah kena balik. menyampah. yea,yea no need to brag, aku yang pilih nak pergi sana. but who cares? kalau aku stay, tak mungkin aku dapat peluang yang aku dapat sekarang. lalala~

so anyways, Happy Eid. aku memohon ampun dan maaf atas segala salah dan silap aku. tahun ni aku banyak belajar erti persahabatan. well, you need to be patient. you need to be understanding. most of all, kalau nak annoying, annoying bertempat. eh? lalala~ ok tak masuk. pendek kata is, aku tahu aku banyak buat salah. tersalah cakap. tersalah tegur. terannoying. termarah.  terkutuk. tergossip. tertipu. ter-apa2 lah.

aku pun manusia dan aku pun buat silap. kalau orang mintak ke tak mintak ke maaf dgn aku, aku tetap maafkan sebab sedangkan Rasulullah pun ampunkan umat dia, siapa kita untuk tak maafkan orang? sebesar mana pun kesalahan orang tu terhadap kita, besar lagi pengorbanan Nabi terhadap kita. cewah!



okay so how was your raya? mine? biasa. didn't really feel any different. lalala~ tak kisah as long as the whole family is at home. and aku rasa mandat aku besar gila sebab aku the last one to arrive home and the first one to balik. ahaa no. well.. raya is raya. hari bergembira i guess. hari mulia. second raya dah start puasa enam. second raya jelah. lepas tu pesta makan sebab gerak Melaka. cuti.

i guess it's a trend now in Malaysia to go on holiday during raya. yelah, dekat Melaka tu bersepah orang Islam from all over the country yang tengah bercuti. shopping ada makan angin ada buang angin ada. you name it. tak kisah lah. lantak.

well, aku tak tahu nak taip apa dah. i guess life in a boarding school really do change someone's life. look at me. haha. no, seriously look at me. aku rasa aku sendiri boleh rasa perubahan. ingat aku nak ke pakai heels? aku pernah kata, never in a billion gazellion years mann. ambik kau sekali kasut sekolah kau ada heels. 2 inci lagi. well, banyak lagi sebenarnya tapi tu yang paling obvious. changing to be a better women? eee geli. changing to be a better muslimah. that's more like it.


hah, ni soulmates aku. orang lain soulmate sekor je, aku ada 26 ekor. sweet tak aku? yea yea, aku tahu. ngehh :-) oh well. aku dah bosan. hari ni nak buat apa eh? hmm entah. oh yea, openhouse Miera & Hazlina. jyeah finally beraya. like seriously beraya dengan kawan. okengg nak tidur. aku balik ahad pagi. meh la ramai-ramai hantar aku pagi Ahad.


wassalam.


No comments: