Sunday, May 6, 2012

17 days away:O

bila dah tersasar jauh,
its good that dah sedar diri dan turun semula ke bawah dari limit.
Allah letak limit kepada manusia bersebab, supaya kita tak sekutu dengan golongan yang dah berjanji untuk merosakkan anak adam. siapa lagi kalau bukan syaitan laknatullah. haih.

bila dah tersasar jauh,
kena sit down and muhasabah diri. bukan melenting dan terus tersasar melencong entah kemana.
sebab tu lah Allah turunkan ujian dan dugaan.

haih kenapa sekarang baru nak realize benda ni.
selama ni kerja nak melenting, down.
ganggu focus diri sendiri pulak tu. dah, dah. enough.
tak perlu lagi dah nak fikir benda yang tak bagi manfaat ni.
what's done is done. lantak. 
aku tak rasa benda ni masih dikira 'problem'.
ia dikira distraction. 

ayah, i'm sorry for letting you down during UPP1. 
i promise it'll change. insyaAllah.

oh haa, looks like i've messed up another friendship yang baru nak naik.
i guess.. terpaksa redha.
salah aku sendiri. hm. K.


1 comment:

hrusli61 said...

Aina dugaan dan ujian dalam hidup akan sentiasa berlaku kerana ini sunah alam. Allah memberi pancaroba ini untuk memastikan kita bergantung terus kepadaNya.

Perjalanan hidup ini semuanya sama cikgu pun begitu terpaksa melaluinya. Zaman kanak-kanak bermain, zaman belajar senonok, zaman remaja meredah, zaman bercinta sakit dan dewasa bertanggung jawab.

Tetapi ingatlah di celah-celahnya ada ibubapa, keluarga dan rakan taulan. Di celah-celahnya ada tuntutan agama. Di celah-celahnya ada ilmu, iman dan amal yang perlu dicari, dipraktikan dan dikerjakan.

Banyak kerja ini hidup tidak akan bosan.