Thursday, March 15, 2012

laser sinus treatment

assalamualaikum wrt :)

i've been warded since tuesday evening. probably will be discharged by tomorrow afternoon, insyaAllah. well, takda apa pun. it's just my sinus that's been getting worse.. idk why. the doc said there's 70% chance it's infection and 30% chance it's allergy.

come to think of it.. dah lama tak pantang makan. makan pedas suka hati, makan seafood pun ikut sedap tekak je, bila makan telur memang taklah makan yang kuning tu kan. iyalah, bila dekat sana.. dah lapar, apa yang dining hall kasi, itulah yang aku makan/minum. so now, kena kembali pantang makan.

no more seafood, no more pedas food, no more putih telur, and the latest, no susu for me. weh sedihnyaaaaaa baru beli stok susu dutchlady :(( no milo for me, no teh tarik, heck.. no ice for me.
sadlife :(

okay so i went through an operation petang tadi at 2.45pm.. at first, kena bius. then the doc flushed my sinus where dia clearkan sinus aku yang dah block. then, dia buat satu laser treatment untuk 'tembak' the sinus yang bengkak tu. he said bila dah tembak, laser tu kan api.. so the sinus area akan react by keluarkan darah.

so for the next few days, darah will be flowing out macam hingus. tadi pun menitik2 macam air je. woots XD okay anyways, the headache i've been going through sebelum ni is caused by this la. infection/allergy causes the sinus untuk bengkak. thus, membuatkan saluran udara tu tak boleh sampaikan oxygen ke kepala secara menyeluruh yang menyebabkan vacuum pressure.

vacuum pressure is where bahagian depan kepala clogged, tekanan terkumpul dekat situ menyebabkan bahagian yang tak sampai oxygen tu tertekan dan terhasillah vacuumed pressure. walahhh boleh jadi cikgu bio. haha.

so anyways, aku sakit kepala sebab ni je. insyaAllah everything's gonna be alright. keep calm and stay awesome. wuuu alhamdulillah la apa yang doc dekat seremban tu cakap tak betul. bikin wa saspens ja. lu ingat benda ni buat main ka? dasar keling. opps. V^^

well i'm off! :)

-Adi Shobri

2 comments:

hrusli61 said...

Aina semoga lekas sembuh.
Fast recovery and back to your feet.

Aina Shobri said...

insyaAllah. thank you cikgu :)