Monday, January 9, 2012

semoga tabah hatiku ini.

assalamualaikum wrt.

hai. this'll just be a short post seemingly it's already 11.05PM and i haven't done my mathmod exercise yet. uhum k. lama dah tak update blog. dah start sekolah kan. so i'm getting busy. (padahal belum dapat homework. buku teks pun belum k.)

erm. lately.. rasa hati ni lemah sangat. kenapa? aku pun tak tahu padahal dalam surah Ali Imran ayat 139, Allah dah berfirman;

"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati. Padahal kamulah orang-orang yang tinggi darjatnya, jika kamu orang yang beriman."

hah tengok. Allah dah kata macam tu tapi aku masih bersedih hati, melayan perasaan. hati ni tetap nak bersedih. hati ni tetap nak berduka. aku akui, benda ni tak senang. lagi-lagi bila kena dekat batang hidung sendiri.. memang perit.

siapa cakap benda ni senang? siapa cakap nak lalui dugaan Allah ni mudah? kita dah tahu yang Allah takkan permudahkan perjalanan kita ni tetapi Allah boleh bagi kekuatan untuk kita lalui benda ni. kesannya takkan nampak dalam sehari dua, tapi kalau istiqamah dalam memohon, sentiasa amar makruf nahi mungkar, Allah tolong; insyaAllah.

kenapa dengan aku ni? ahah tolong jangan tanya sebab aku sendiri keliru dengan perasaan aku sekarang. celaru. aku dah boleh bertahan lebih dari dua minggu, kenapa sekarang tiba-tiba break down? ahh semua ni mainan syaitan.

susah. ya, susah. easier said than done. heck yeah that's true. senangnya cakap aku akan move on bagai. tapi hakikatnya? aku masih begini; sedih. terima hakikat tu memang terima hakikat. tapi.. entah. the past dragged me down memory lane and i just can't help but just to remember. remember what happened. reminisce the memories. ahh..

those days were priceless. and that person is just irreplaceable. aku tak kuat tapi aku perlu kuat. duhai hati.. tabahlah menghadapi dugaan Allah ni.. kita lalui sama-sama.. kasihanilah neuron otak tuan badanmu yang hendak memerah menyiapkan latihan mathmod.. gosh.. i miss you.

thank you Allah. thank you Kak Timah.


-Aina Shobri

No comments: