Friday, December 16, 2011

6 days, 1 hour and 7 minutes left

assalamualaikum wrt, peeps!

i'm back and feeling a bit better despite the runny nose and the fever. actually lately ni hati rasa tak tenang; gelisah. entah kenapa. serius, rasa gementar tak tentu hala. mungkin kerana result? mungkin kerana soal hati? mungkin kerana soal agama? wallahuaklam, aku pun tak tahu.

bila cakap hal hati, mesti ramai terfikir pasal cinta. cinta akan Allah, cinta akan Rasulullah, cinta akan agama, cinta akan keluarga. cinta jugak tu. tetapi hairanlah aku. kenapa bila aku sebut aku lebih prefer untuk cinta akan keluarga daripada cinta akan kekasih, ada saja yang memandang serong. ada saja yang tak puas hati.


kenapa? adakah kerana bagi anda cinta akan keluarga ni tak normal di kalangan remaja zaman sekarang? tak normal kau cakap? heh. sebelum kawan-kawan kau, sebelum kekasih whatsoever kau tu, siapa yang patut kau utamakan selepas Tuhan, Nabi & agama? siapa? keluarga kan? macam mana pun, walau kau disisih oleh kawan-kawan, walau kau disisih oleh masyarakat, kau masih ada keluarga kau.

sebab tu macam mana pun kau MESTI utamakan keluarga kau sebelum siapa-siapa di dunia ni. ok sekarang aku dah mula merepek. post ni mostly pasal result ja actually. saja divert. er, comel tak heart kat atas ni? i made this last night as sebab bosan yang terlampau. shutter speed 3"2. yang lain aku tak ingat. muahahaha.

so aaaaaaanyways, 96's! you guys ready for next week? well i surely ain't! serius cakap aku tak ready weh. takut, cuak, semua ada. i don't want 22/12 to come. well i do want it to come but i don't want to feel the butterflies, the jitters, the cuak-ness! it's scaring me ok. and i believe it's scaring every single PMR candidates as well. oh guess what? i found this:


pffffffffffffffffffffffffft! so ibu's gonna be the one picking up the result dekat PPD. okay so mungkin aku rasa extreme lebih sikit dari calon lain (konon special). orang lain rasa gementar sebab nak ambil result. aku rasa gementar sebab ibu sendiri yang pergi ambil result tu and aku rasa ibu akan jadi antara orang-orang pertama yang tengok slip-slip result tu. and i'm the first candidate. naisssssss!

imagine la rasa cuak tu. dah la memang given rasa cuak nak ambil result tu. then dapat lagi berita ibu sendiri yang pergi ambil result kita before it is officially released. memang superb la weh. aku suka gila.

by now, pihak KPM mungkin dah siap pack result calon mengikut negeri dan dah probalbly on the way ke negeri masing-masing. bila sampai JPN nanti, akan diedar mengikut daerah pulak. lepastu dibahagi mengikut sekolah. barulah PK Pentadbiran sekolah masing-masing pergi ambil pada 22 Disember nanti O_-"

sekarang ni kita mampu doa dan bertawakkal ja. benda dah lepas. gred dah ditentukan. aku doakan yang terbaik buat semua calon PMR 2011. insyaAllah 8A!


-Aina Shobri

No comments: