Wednesday, November 23, 2011

36 days till PMR results

assalamualaikum wrt.

this'll be a short post regarding the announcement of our PMR results. yes, aku pun cuak bukan korg je. but yeah, benda yang baik tak elok disimpan. elok dihebahkan. rumors said lepas christmas tapi aku tak percaya sebab last year pun kata macam tu jugak, alih-alih keluar on the 23rd. haa, amik kau. so this year, dengar kata on the 22nd. after the 22nd comes the 29th, tu lewat sangat dah. mustahil.

so my guess is, probably around the 22nd, 26th or 27th. and that's on Thursday, Monday and Tuesday. kalau lewat sangat pun tak logik sebab KPM & MARA perlukan results kita untuk tentukan sekolah mana yang akan ditawarkan kepada straight A's candies. hmm, cuak sudah -.-"

here are some tips yg aku dapat via phone. tips sebelum ambil result. 35 days before to be exact. aku tak ingat siapa bagi tapi.. ahh, amik jelah.
  • baca yasin setiap malam jumaat (kalau rajin setiap kali lepas isyak)
  • solat hajat setiap malam lepas isyak
  • banyakkan berdoa sebab doa itu senjata mukmin (lebih afdhal lepas solat fardhu & semasa hujan)
  • jangan sesekali tinggal solat sebab malas
  • sentiasa selawat ke atas junjungan besar SAW
  • jauhi maksiat & perkara yang melalaikan
  • last skali.. sama-sama ingatkan kawan untuk doakan antara satu sama lain
pasal tips semasa ambil keputusan tu nantilah aku post. a day before result keluar ke.. pagi tu ke.. haha, but not now. aku taknak menambahkan kecuakan diri aku sendiri. ngeh! :P

azab budak-budak UPSR dah lepas. sekarang turn kita, budak PMR. budak-budak SPM masih berjuang. hmm, lepas ni sakan lah korang eh? tak payah nak juah sangat kalau dah habis SPM nanti. orang2 yang juah tu la yang akan rindu high school the most. ambil contoh, kakak sulung aku. lol! XD

anyways, sama-sama kita doakan keputusan PMR 0913 adalah paling outstanding berbanding dengan batch-batch sebelum ni. harapan aku, aku takkan menghampakan diri aku, ibu, ayah, family, sekolah & kawan-kawan.

Ya Allah Ya Tuhanku, kau kurniakanlah kejayaan kepada kami, batch 0913 dalam peperiksaan PMR. Engkau kurniakanlah straight A's kepada kami yang telah bertungkus lumus selama tiga tahun. Engkau lembutkanlah hati kami dalam tempoh sebulan menanti keputusan, engkau lembutkanlah jua hati para pemeriksa kami agar mereka tenang semasa menanda kertas-kertas jawapan kami. Amin.

insyaAllah, straight A's. muahahaha feeling lebih pulak aku harinih.


-Aina Shobri

13 comments:

Aina Shobri said...

haha tanya je. tengok2 f2 tak ambil exam selaras. sah2 la takde kan. lgpun i'm not sbpian.

SYAZAisa said...

ouh.. skul mne.? :)

Aina Shobri said...

sila lah teroka blog ni sampai dapat. ngeh!

SYAZAisa said...

eyh.. cmtu plak.. >,< ok..

SYAZAisa said...

aish.. nth laa.. -.- byk sgt nme sekolah.. sekolah tun uda laa.. org putih laa.. x tau mne satu..

SYAZAisa said...

ok ok.. dh dapat.. yeayyyy..
SM Sungai Ara kan.?

Aina Shobri said...

hahahhahaha yes. tak suruh pun carik dekat post ni. lol :P

SYAZAisa said...

haha.. dpt kat dlm blog yg lgi satu.. :PP bkn maen byk lgi blog..

Aina Shobri said...
This comment has been removed by the author.
Aina Shobri said...

sini kan ada. http://ainashobri.blogspot.com/p/owner.html
T_T

SYAZAisa said...

hha.. x pe laa.. dh jumpa dah.. ;D

Aina Shobri said...

asal sikit sangat? peh.

SYAZAisa said...

nth laa..