Wednesday, November 9, 2011

my form three school year has ended, peeps ;\

assalamualaikum wrt (;

#np Bigbang - Tell Me Goodbye. hihi ;p everytime dengar lagu BB, mesti teringatkan adik aku sorg tu sebab dia yang mula menjinakkan aku dengan korea ni. cis.

okay, lets get back to our topic harini. hm. harini bersamaan hari Rabu adalah hari persekolahan terakhir bagi semua pelajar tingkatan tiga sekolah aku. well, my feeling? bercampur baur actually. nak kata devastated gila tu takla sangat. but sedih la. at the same time happy, and also kecewa sikit. idk why ;$

harini patutnya ada program dekat USM. 40 orang pelajar akan ke muzium USM untuk 'release tension' kononnya. ceh, buat bising adalah. lol xD okay mula-mula nama dah cukup, lebih infact. so aku kan tak bagi nama, dengan taktau apa semua cukup. ceh. dalam hati dok berdoa laa mintak2 boleh pergi. tengok-tengok, Allah makbulkan doa aku sebab ada 17 orang tak hadir. ceh. so ada la 17 tempat kosong. aku pun apa lagi, serbu la. hihi.

dalam pukul 8.30 kot kami bertolak pergi. sampai, tunggu kejap baru masuk. boleh tahan la seronok. jalan-jalan jadi orang biul. "putus fius" bak kata Minn Edina xD



hehe gambar kedua sangat tak boleh belah xD that's me & lyana. reminiscing our silat memories. lol sekarang malas dah turung gelanggang atas sebab-sebab tertentu. *now i know how abang Ikram feels bila kami buat bebai nak turung gelanggang apa semua tu. hm ;\* okay sambung balik.

dalam tengah berjalan dekat tingkat atas tu, ternampak sorang ni. muka macam kenal. sekolah apa lupa. hehe. bila tengok betul-betul haaa, betul lah tu! budak cabaran mutiara tempoh hari (: glad to meet one of my anak buah(s) masa kem haritu. LOL bunyinya sangat gipang xD okay takpala, senyum sekali tu jela. then terserempak dkt bawah tu takdenye dia nak senyum dkt aku dah. ok faine -.-"

ha lepastu kami pun tunggu dan tunggu sementara bas sampai pukul 11. kalau tak kami ada aktiviti pukul 10.30, alih-alih, cakap cancel sebab orang tu takleh hadir. FINEE kami redha. sebab tu extend sikit lagi sampai pukul 11. cukup masa, masa nak keluar, cikgu cakap orang tu hantar pengganti. peh! so kami pun excited la nak buat aktiviti.. aleh2 cikgu bagi alasan dah call apek bas tu so kami kena balik jugak. mau tak sakit hati. bayar kot! ;\

fine, fine, redha ja. while waiting sebelum tu, kami pun pusing2 lagi dekat bawah tu. tengok-tengok boleh tulis & tampak comment. yess, aku suka. nak tengok? hehe..



the first one is so damn funny. haha terus teringat tumblr xD haha i was the only one laughing bila tengok gambar tu. kawan-kawan aku tak gelak sebab tak tau tu binatang apa. okay fine. the second one aku tangkap sebab ada note dari smskb. so they've been here before? okay cool :P the third pic ada ja aku punya. carik la. kalau tak jumpa, pergi sana and tengok sendiri. lol xD

okay lepastu kami lepak dekat luar tunggu bas sampai. bas pun sampai dalam pukul 11.37 camtu. while waiting, aku baca novel dulu. Versus by Hlovate :D gelak sorang-sorang pun orang tengok pelik. biarlah ;|

then balik sekolah, masih berbaki sejam. so kami lepak dekat kantin. makan mee. then taktau nak buat apa, sambung baca novel. hihi best. baru masuk part AO dapat tau yang mentor dia tu adalah Ed'Sassin of Wrath. dalam sedap-sedap baca, suasana mula bising. okay junior dah ramai sampai. so tak khusyuk nak membaca. kami pun tangkap gambar. ok masa tu juniors usha pelik.

so kami pun apa lagi. lagila syok. lol, aku pun dengan SSnya cakap kuat-kuat.. "ceh, kesian depa.. kena sekolah lagi minggu depan.. kita cuti!!" wkakaka juniors semua jeling tajam dekat aku. heran!! lol xD

okay lepastu pergi mintak maaf dekat cikgu-cikgu sebelum balik. masa sembang dengan papa Din tu la macam sebak sikit knowing that in a few minutes, gugurlah gelaran 'pelajar tingkatan tiga' buat kami. cesss. pastu start sembang pasal result. shivers! memang tak tipu, ketar lutut cakap pasal result esp when your mum is the one going to pick up the result slips at PPD. warghh takut ;\dah la your mum yang ambil, your mum pulak yang antara the first peoples to open the package!! ahh sudah. adrenaline rush!!

besides that, everything went okay. sekarang tengah pack barang nak balik kampung. esok pagi bertolak ke Putrajaya with Atok & Wan for the wedding this saturday. no worries, aku akan tetap online as ibu's laptop ada dengan aku. tak lupa, broadband. hehe :P

p/s: semalam aku mimpi pelik. i was in a camp, full of smskb's students. then tiba2 malam, sampai dekat smskb before balik rumah. sapa entah ajak aku solat maghrib dekat surau. so aku pun pergi, tapi on the way jumpak sapa entah. so aku lewat sikit. sampai2 surau derang dah habis solat, aku pun solat sendiri. solat2, tetiba aku dengar suara orang. tetiba adik aku duduk sebelah and cakap-cakap. elok je bagi salam, dia pukul aku sebab tak bagitau nak datang. pastu dia peluk, then aku jatuh katil -.-"

i'm off. till the next time aite (:


-Aina Shobri

No comments: