Friday, November 4, 2011

frustrated, i don't know.

assalamualaikum, everyone.

#np Ukiss - Neverland. "come on, come on. don't hesitate and take my hand.."

well.. awal harini dah rasa nak marah and rasa penyegan nak pi sekolah. but pergi jugak. sampai, as usual baca yasin, etc etc. then perjumpaan. aku dengan semangatnya kutip duit dari dpa untuk team building fasa satu tu. yeahh, semua semangat gila nak main paintball dkt smskb 16th ni, termasuk aku.

lepas perjumpaan, berulang bilik kaunseling-kelas 4A. penyegan gila nak masuk kelas. hehe. then settle hal surat smskb tu. lepas rehat, plan asal adalah untuk jumpa pengetua untuk kemukakan hal ni. tapi dalam pukul 10.15 macam tu, Teacher Yam datang kelas aku. dengan muka excitednya..

Tchr: Aina, good news. Pasal team building!
Aku: *dengan mata bersinar-sinar ingatkan pengetua smskb dah call and approve wtv*
Tchr: pihak sekolah dia orang tak boleh terima apa-apa lawatan dah sebab dah akhir tahun. so kita kena cancel.
Aku: say whaa?
Tchr: nanti pulangkan duit dia orang..
Aku: haa???

hancur luluh hati aku hanya Tuhan yang tahu. iyalah, sejak awal lagi idea dari aku, kertas kerja aku yang buat, call ustaz Najhan sebelum pertandingan sajak semata-mata nak confirm hal makan apa semua. ended up macam ni.

just imagine kalau korg ada dkt tempat aku. how would you feel? devastated weh. seriously, aku taktau nak describe perasaan aku macam mana. ibarat apa yang aku usahakan selama ni sia-sia. aku sangat kecewa.

tah. maybe bagi siapa yang baca ni rasa macam benda ni hal kecil ja. tapi cubalah handle sesuatu program dimana idea asal dari korg, kertas kerja korg buat, korg stay up malam semata-mata nak tunggu balasan mesej dari pihak sana, bersusah payah cuba convince pelbagai pihak.. but ended up canceled dengan alasan remeh.

apa-apa lah. my day lighten up sikit sebab adik aku dah balik. hm. kbai.


2 comments:

budaksakba97 said...

hye kak aina :)
kmi penah rasa aper yg kak aina rasa. HAHA :P.

awai taon dulu, plan trip pi cameron. kmi sendiri plan. da siap ketas keja semua. ketas keja semua buat sendiri, print byk kali coz ada yg ta confirm lagi laa, ta jadi pi last minute la, memang penat gilaa aah. dah siap aah na stay kat mana, nak visit tempat mana, serious suma dah plan. tetibe kan, cikgu cakap, cancel. bas tetibe tadak. dah ader org tempah. giler sedeyh arr. cameron kot! haha. tapi na wat cenna kan? ujian Allah :)

-zayyanalwanedogawa-

Aina Shobri said...

redha jelah. terima hakikat yang setiap yang Allah takdirkan, ada sebabnya dan akan ada mentari disebalik kegemerlapan ini.