Wednesday, May 4, 2011

bahas.negeri.cool.fun.

*gambaq akan cik macho upload esok @ lusa. keepin it as a surprise. kalo dak hampa tengok gambaq ja, bukan baca apa aku tuleh ~_~*
hey people. well, today.. tepat jam 7.10 the 12 of us bertolak dari sekolah menuju ke smka nibong tebal. pergh gila sakit hati dua kali silap jalan. peh. sampai je dah pukul 8.30 kut? oh punyalah cuak ingatkan lewat. and guess what? sampai2, lepas daftar segala bagai, diaorang cakap pukul 11 baru start kuarentin sebab Irshad dan Jit Sin baru nak lawan. macam nak swear je doh~
[ for the first round, 2 sekolah je lawan. lain semua bile (aku tak reti eja la!) ]
bertolak lewat pooooon tak rugi. haiya. so during that spare time, macam2 kami buat. even sempat buat latihan indices walaupun 3 soalan je lepastu hilang mood. haha and kami la paling riuh dalam dewan tu dengan adanya lawak bangang oleh Wany xD so yeah lepas tu around pukul 10.30 kami round area kantin and blok akademik sekolah tu. pergh baru round sikit dah lenguh.

then pukul 11 diaorang panggil untuk start cabut undi. baru nak gerak pi bilik gerakan, cikgu Zurita call. alahai taksabonye cikguuu -_- convo:

ckg: ha aina, pi la bilik gerakan cabut undi.
me: ha nak pi la ni
ckg: cepat sikit
me: ha nak berjalan la ni
ckg: cepatla
me: omg saya dok berjalan ni.
ckg: ha ok jumpak kamu disini..
me: -__________________-

pergh boleh keng dengan cikguu. haha, ok lepastu masuk la bilik gerakan. dengan penuh machonya cik macho *aku la tu ~_~ melangkah masuk dan duduk di sebelah wakil Chunglin di sebelah kanan manakala wakil Al-Mashoor Perempuan di sebelah kiri. whoaa kemudian kaki dan tangan cik macho mula untuk vibrate menandakan cik macho sedang ketaq.

ok kemudian kami cabut undi. undi itu dicabut oleh kami. dan tangan ong ini mencabut kerajaan. yeaaay sukanya. alololo sukenye sukenye! oh gediknye gediknye! *nyampah siot* ok kemudian kami dikuarentinkan. huh gila relaxed masa kena kuarentin tu. puih ada ke patut akuu tengah gubra, yang lain rilek je sembang pasal result pmr and overall paper spm. taulah aku sorg je belum ambik pmr ~_~

45 minute was over. so kami pun pi la lawan. huh, boleh tahan hot jugak. walaupun angin dah ada, kipas pun ada, kertas2 aku siap main berlari berkejaran lagi dengan aku *buat malu je* tapi alhamdulillah, tak sia2 aku kecut perut segala bagai. doa depan diaorang buat donno je. nak tau dak, masa ucapan pengulungan aku gagap sebab azan zohor. nak berucap pon teragak2 ~_~ sorry guys. spoil kat situu. ok sambung, bila nak umumkan tuu, sumpah tak tipu. jantung macam nak tercabut tunggu dia nak umum. ishh, nak umum buat la cara nak umumkan.

oh yeh, kami lawan Chunglin in the first round (well technically it's already the quarter finals~) after that terus gerak kantin. perut lapar. tapi tengok jam dah pukul 1.36ptg. ohmai, the first thing pikiaq, tak solat lagi. so diaorang sedaaap je melantak while aku dan Hana pi solat. habis solat jumpa Ili Damia :) duapupu aku da~ semakin tinggi la dia, jeles aku ~_~

masa makan, nampak geng2 Irshad takde, aku agak.. Mashoor menang over Irshad. ohh kalau gitu, we'll be meeting them la? kepala otak pikiaq macam mana nak hujah dengan one of em is my friend. ahh tauk jauh2 hal tu. otak fikir nak focus sebab ni pertandingan (tapi fail jugak ~_~) so after makan terus pergi bilik gerakan untuk cabut undi while yang lain stay kat dewan.

ohh masa nak cabut tu macam relaxed je. tapi yang lawaknyee, wakil al-Mashoor cabut dulu. dia pejam mata and pusing belakang. tangan dia je meraba. haha, masa dia tarik tu, sumpah la lawak. haha hampir jatuh XD ok tak baik gelak kat orang ~_~ then bukak2 envelope, whooo nampak perkataan 'K' kat depan tu dah sah sah la kan? kih3. i loikeeee~

ok lepas tu terus pergi bilik kuarentin. ya Allah mcm apa ja lagi masa tu. terjerit-jerit. sorry, al-Mashoor. sorry, bj. sorry, n.tebal ;( ok 45 minit berlalu. macam lama gila pun ada. huh. then masa nak naik pergi bilik match, kaki dah mula vibrate. ohmaigod.

ok takmau cerita la apa jadi masa match dengan Al-Mashoor Perempuan. but what i want to say is, the match was.. pretty fierce and i can't help myself but to burst into tears when we lost the semi-final match. and i blame myself for not finishing the penggulungan speech wheres i still have 3 things to talk on.

well, bukan nak ungkit tapi.. i knew i could have done better and it was a tough hit especially when the 5th jury told me that it they won by vote 3-2. oh man and the devastating part is, our marks to their marks are just with the difference of 3. i repeat, 3!!

haih. xpa la. bukan rezeki kami. anyhow, kami tetap sokong al-Mashoor Perempuan to win the finals tomorrow. haha don't worry, kami ada kat sana walaupun hanya untuk menonton. haha, tak bercakap masa finals, ada dalam dewan tu dengan korang pun kira rezeki la kan? hehe.. tak padan dengan demam :P well, biasalah :p

i'll post up the pictures nanti2lah. alang2 ada mood ni kan.., science awaits! be nice to me, PPT. okay bye.

p/s: third place pgkt negeri isn't so bad after not winning anything in the past, right? i'm pleased. and i'm thankful cause Allah gave us the chance to be at this level. pgkt kebangsaan.. heh well, i have 2 more years of high school. it can wait :P

PB005K001

No comments: