Wednesday, April 6, 2011

hari ini dalam sejarah


assalamualaikum semua.

harini aina shobri and classmate-classmate beliau ada hari kebudayaan untuk kelas sivik. well, basically kena pakai pakaian tradisional waktu sivik. tu je. tahun-tahun sebelum ni semuanya selamba dan biasa-biasa aje. datang tahun 2011, kelas 3 Amanah.. saya ulangi, 3 AMANAH, nak tau apa jadi? bukaklah facebook aina shobri ;)

p/s: kalau tak aina shobri pakai jubah ye. tapi memandangkan jubah bukan baju tradisional melayu, aina shobri terpaksa pakai baju melayu sebab takde ahli lelaki dalam kumpulan kami.

well, actually aina shobri malas sikit nak bercerita harini. sebabnya nota sains belum buat, nota agama langsung tak sentuhh, latihan maths pun tertunggak. terasa berat. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul ye kawan-kawan. ohmai, skemanya aina shobri harini! siap berperibahasa lagi! ngeh3!

ini kawan aina shobri. nama dia Amanda, otak pun gila-gila. bila nak bersembang, memang carik dia dan Amalina. hehe, gempak lah korang semua! "3A tahun ni gempak noh semuanya." bak kata cikgu Hasliza sendiri. hehe. terharu ;')

tengok kami semua. haha, bersemangat saja! dapat spot aina shobri tak? hehe kalau dapat, aina shobri bagi cekelat! *ini sekadar mencantikkan ayat saja ya. tak kuasa aku nak bagi kat hmpa cekelat. kih3* okay, terus terang memang best lah harini. the whole day tak belajar pun actually. kan, guys?

waktu geo, aina shobri tadak, pergi buat spotcheck form four. waktu agama ustazah kita tak masuk, tapi nota tu aina shobri tak buat pun. hehe. then rehat [waktu ni agak malu. students dari USM datang untuk kempen anti pembuangan bayi. agak best lah. then diaorang offer nak bagi t-shirt, bersyarat kena menyanyi. uhh here come's the aching part. aina shobri nyanyi 3 kali sebab musik tak bunyi, then the third contestant nyanyi sekali je dah menang. geram! tapi redha ja macam mana pun.] okay back to the story.

waktu sejarah, bincang pasal kerja khusus. ohmai, macam nak gila bincang Elemen 2 tu! then tinggal lagi 5 minit, baru sambung belajar. tu pun pasal kesan komunis apa entah tu, dar segi politik SAHAJA. okay kemudian waktu khb, bazir 10 minit dengan ulang alik ke bengkel dan ke kelas sebab pintu bengkel tak boleh bukak -.-" masa tu kami buat kerja khusus (jugak) lukis lakaran and salin apa entah tu. elok 2 minit sebelum loceng bunyi, kami pun kalut menuju ke toilet untuk salin baju. nak tengok aina shobri pakai baju melayu? hehe.

tadaa ! haha okay, muka 'cengih' sebab penat. hehe. so well, harini mmg gempak. so harap kita dapat kekalkan kesejahteraan dalam kelas. harap takda yang gaduh-gaduh ya. haha, insaf2. PMR lagi 181 hari lah! ohmai.

first time aina shobri pakai heels tau. haha, lawak gilos. okay, nak buat homework dan solat. then off to Silat. thanks to all :)

p/s: kiddo, take care nah. goodluck Asean Gifted amenda tuh. love ya :)


Aina Shobri
PB005K001

No comments: