Thursday, February 24, 2011

public speaking compt 2011


assalamualaikum.

okay, it's been about 2 days since i've last updated my blog. well, today aku tak ke sekolah. sangat mengecewakan. disebabkan oleh hal2 yang tdk boleh dielak, terpaksa ponteng. mmg tak tahan dah. well, this'll be the first and the last. lepasni takmau ponteng dah. pmr weh pmr -.-"

hm. public speaking punya comp dah dekat. and guess what. skrip baru hafal halfway. haha gila dak? macam last year ah. 2,3 hari sbelum compt baru nak kalut hafal. yelah, dapat tajuk 2 weeks before, skrip siap a week before, tera nak edit lagi, dah 2 hari, so semalam baru boleh start hafal. so now, aku terhegeh2 nak hafal. great. doakan masuk states this year (:

semalam, rabu. 7.30-9.30 pagi ada bengkel penulisan jawi menda entah dekat bilik etv. and guess what? yang mai tu adalah Ustaz Najhan. haha kenai sangat. mula2 tengok muka dari jauh macam kenaii. takut salah ja, tu yang tak teguq. haha. then dia masuk2 ja bilik tu.. ha sahhh dia la tu.

and before dia balik ke sekolah dia, kirim something. haha macam bongok ja. then asked about the lawatan and all. then dia cakap ada ja sekolah yang buat lawatan, bermalam siap. dengar2 tu semangat truih. haha. yala, plan nak lawat sehari ja. tengok2 boleh ja buat lawatan and bermalam sana terus.

that got me thinking. apa salahnya kalau usulkan kpd pihak pentadbiran sekolah kn? so that diaorang sndri boleh handle bnda ni. lebih sng keja aku. haha. takla, dorg sndri boleh pilih students yang betul2 layak utk ikut lawatan tu.

my thoughts are, the motive of the trip is to expose to the selected form three students with the daily life of an SBP student. and it'll be like a boaster for the selected ones to strive harder to achieve better for pmr. *aku yang beriya2 sbb teringin sgt merasa duk asrama. hahahahhahahahaha gelakla, gelakk -.-"

esok aku usulkan. kalau diapprove, heheeee. berbungalah hati aku :D lets pray dpa akan approve and langsungkan lawatan tu cepat2. hoho tak sabaq ni.

okay i need to continue hafal my script. goodnight.


p/s: ptg ni dia balik. ngeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
p/ss: can't wait :DDDD


Aina Shobri



No comments: