Thursday, February 17, 2011

pressured, day by day


assalamualaikum wrt.

yesterday tak update sebab penat like hell and tadak mood. serius aaa, sakit hati gila ba-alif-ba-ya. sebabnya takyah tau laa. hm, today agak okay lah. tadak masalah. tadak badmood2. maths best. woahaha :) circles dah nak habis and nak masuk indices dah soon. tak sbaq. teringat diatuh pulak bila cakap pasal indices. haha okay, abaikan!

also, cikgu apa entah nama dia mula2 carik 3 org utk masuk quiz maths. it was jasmine, puhranee & miera. tp jasmine tkmau, gnti dgn budak 3B. puhranee last minute kata takmau, cikgu gnti dgn aku. weh gila. haha tapi lepas dgr kata quiz tu objective question sja, aku pn macam.. er klw tk cukup masa boleh tembak kot? hahaha lawak. the quiz is gonna be on the 12th, during cuti dkat USM. so yeah. kena byk buat latihan maths la cemni.

hm, macam last year, i took part in public speaking and i lost because my impromptu speech was.. macam bodoh. kelam kabut tak tentu pasal. this year, i've done some preparations since last year lagi.. so hopefully this year boleh masuk states. tajuk, bebas. dengar ja cikgu roziah kata camtu aku pon dah terfikir satu topik. Advantages of Being In A Fully Residential School. wahahaha. malam tu terus type script.

tapi! aku type tu dalam keadaan mengantuk gila babun. haha speech yang sepatutnya 5-6 minit menjadi speech 2 minit. hahaha gila pendek and grammar terabur. serius xD so i decided to ask for points from budak residential school tu sendiri. kan sng? so kak aalia helped me alot, thanks :D so tadi cakap sikit dgn cikgu laili abt my points before i start making the real script.

hmm, nampaknya malam ni aku akan stay up utk habiskan skrip tu tak kira apa. doakan aku xD hmmm. tmrw, sambutan maulidurrasul peringkat sekolah. hurh. boring. hm, rayuan utk budak silat pakai uniform silat tak diterima, spt yang dijangkakan. tau sangat aih tak dpt pnya. takpa ah, esk join perarakan PPI ja.

what else? hmm. ntah la. kh exercise awaits. perdagangan sangat membosankan. hurh. aku sangat tak suka K.Hidup. tahh, certain subjects aku mmg tak belajar sungguh2 masa form 1 and form 2 spt Geo & KH. tu m'jd sebab aku tk minat dn amat membenci kedua2 subjek itu. tp Geo dh boleh cope sikit2. starting with form 1 topics. form 3 alhamdulillah tadak masalah, thanks tchr :P

maghrib, study, makan, script. seeya (: assalamualaikum.



p/s: thanks, budak. i'm moved by your latest post :P



Aina Shobri

No comments: