Tuesday, February 1, 2011

dare lah !

assalamualaikum para pembaca yang budiman.

okay, setelah dicabar (okey tipu. saya dipaksa -.-") untuk mengutarakan soalan ini secara awam, saya mengambil keputusan untuk terus bertanya.
soalan ini khas ditujukan kepada para pelajar Sekolah Berasrama Penuh dan juga pelajar Maktab Rendah Sains MARA.

knp student SBP & MRSM tak layan budak sekolah harian? apa special sgt dorg sampai tak pandang lgsg budak sekolah harian ni? tau la korg budak pandai pon. tak payah la nak pulaukan kteorg smpai tahap tu. menghina tau tak?! i mean, taula korg dok asrama. but bila cuti bebila, org tego boleh buat bodo. -bernama

SBP & MRSM friends, jangan marah saya. ni saya quote dari kawan saya yang telah saya letakkan sebagai 'bernama' tu. answer her question boleh? leave me a comment. nak cmnt sebagai anon pon takpe. tak kisah. you guys boleh sebarkan soalan ni but janji jawab dkt cmnt box ataupun dkt fb saya terus.

thanks !

5 comments:

Zaty Haris said...

heee , nk cmmnt ckt .
kadangkadang budak sekolah harian lebey baek dr budak SBP n MRSM .
ta kira la kita blajar kt mne pown , kita semua sama taraf .
budak skola harian pown , boley dpt straigh a cm budak SBP n MRSM niey .
so , budak SBP n MRSM jgn la terlalu blagak . n budak sek harian biase , jgn terlalu merendah diri .
pokok nya , hati kita . semangat untk blajar msty ada .

so , renungrenungkan lahh dan slamat beramal ! hehe

zay_wan97 said...

budak SBP ngan budak skola harian sama jer..
tak semestinya budak SBP lagi PANDAI dri budak skola harian..
so,kepada budak SBP,
jangan la sampai tak layan budak skola harian n jangan la na berlagak..

=)

Anonymous said...

ehem ehem , budak SBP nak berkata kata neh .

budak SBP tk layan sekolah harian ? well , kami layan kot . tapi macam mna budak harian layan kami balik ? macam tu je .

lagipun , kita mostly spend time dengan kawan kawan SBP or MRSM , sekolah sekali , satu dorm , prep sekali , 24 hours dengan kawan SBP , 24 hours sehari , 30 hari sebulan straight dengan kawan . so , pk la balik . budak sekolah harian , layan jugak . tapi , bila nak sembang ngn diorang , tk dak topik nak cakap , sebab tk jmpa lama .

kalau nk sembang pasal sekolah harian , budak SBP tk tau perkembangan sekolah harian . dan begitu juga lah yang lagi satu . vice versa . semua orang sibuk dengan urusan masing masing . budak SBP , kalau balik rumah tk dak hw , tipu lah sangat . hw bertimbun timbun . kami semua pun macam dah malas nk online , sebab dah biasa tk online for 30 days .

sekian harap maklum (:

Anonymous said...

Well, we have feelings.
Apa ah.

Anonymous said...

hmmm...
x semua cmtu...
terus terang jew la ngan bdk2 mana yg blgk tu...