Sunday, February 6, 2011

Bahana PMR 2011


assalamualaikum semua.

harini aku rajin menaip. aku taip post ni specially untuk semua PMR Candidate tahun ni. actually, first of all kan.. aku macam tak percaya je aku dah form three. biar betul? asal aku rasa macam biasa je? aku rasaa macam form two lagi ja pun. kenapa? haih. but tadi baru aku mula terasa beban dan rasa berat sangat nak carry impian aku untuk capai 8A.

sounds easy? hah. if it's easy, you do it. haha. at first, i thought.. "oh, 8A's.. if my sisters can do it, why not me? this should be easy with their help.." haha. ego, i know. hella i was an ego maniac and i thought everything's easy. well it ain't. success ain't gonna come rolling while you're out there enjoying your self down at the beach during the first month of school. haiya.



bahana PMR kian terasa. semangat aku tiba-tiba berkobar-kobar lak nak amik PMR. peh, did i just say that? sangat poyo. okay diam. heh. to all the candidates out there, kita dah nak perang lagi 240 hari. kejap je tu. dalam 8-9 bulan je lagi. tara nak habiskan silibus lagi? nak recap silibus form 1 dgn form 2 lg? nak drilling utk PMR lagi?

dari 240 hari tu, cuba tolak waktu ibadah, waktu tidur, waktu makan, waktu blogging, waktu makan, waktu tengok tv, waktu makan, waktu riadah, waktu makan, waktu lepak, waktu makan. dapat berapa hari? then dari situ cuba tolak pulak cuti yang berlambak tu. then dari hasil tolak tu, bahagi dengan lapan (atau sembilan, depends kpd korg) subjek yang kita ambik. berapa HARI je lagi kita ada untuk study each subjek? sikit weh.

wow kan? so gunalah masa anda dengan bijak. jangan jadi macam saya, spt lalang. kejap semangat nak buat ini, sekejap ini pulak, sekejap itu. ye, saya lalang. haha bak kata ayah saya xD okay takpa. itu saya. jangan tiru aksi ini ya. hoho.

okay actually motif post kali ni sbb nak cakap aku cemburu tengok bebudak PMR 2010 yang dapat offer ke sini:



dan sini:



tu je. bila aku tengok status dorang dekat facebook, byk yg tulis, "yeahh aku dapat SBP!" atau "yeahh aku dapat MRSM!" fuhh. agaknya tahun depan, aku pulak kut yang taip gitu? perghh masyuk. hahaha. ha, talking bout offers. sejak start sekolah kan, boleh dikatakan setiap malam aku mimpi benda yang berkaitan dengan PMR.

kadang tu aku mimpi aku dapat 8A, kadang tu aku mimpi masa ambik result aku sorang je yang terloncat-loncat, kadang tu aku mimpi ayah aku taknak datang ambik result dengan aku, kadang tu pulak aku mimpi masa aku nak ambik result, dorang semua taknak cakap dengan aku. wuu sedih. itu pasal result.

kadang2 pulak aku mimpi aku dapat offer STF, kadang tu dapat offer MRSM Merbok, kadang tu tak dapat offer pape *aku nangis lepas bangun tidur and realise tu mimpi aku xD* kadang tu aku mimpi aku dapat TKC, kadang tu aku mimpi dapat SSP, kadang tu mimpi dapat MRSM idaman aku, MRSM Kepala Batas xD kadang tu mimpi dapat MRSM Muar, kadang tu mimpi dapat SAKBA but sekali mimpi dapat MRSM Pendang. erk. mmg freaky gila mimpi tu.

banyak sungguh mimpi aku. ishh berangan sungguh noh xD hehe. agak-agak tahun depan bila aku check semakan dalam talian (online da) ada tak rupa macam ni?:



ataupun macam nii (kalau boleh nak yang ni :D):


fuh kalau dapat lah kan, meloncat-loncat aku wo. haha so far aku dapat tau senior sekolah aku sorang ja dapat MRSM. dia dapat MRSM Beseri kat Perlis if i'm not mistaken. siapa lagi kalau bukan Hafiz. haha, taktaulah dia terima ka dak. kalau tak terima memang bongok. kalau apply takmau terima, botpa apply mula2? kesian dekat orang yang berharap tapi tak dapat.

hm apa2pun, goodluck kepada semua calon PMR 2010 yang dapat ke MRSM atau SBP. you guys deserved it :* and kepada calon PMR 2011, do the best ae. this year sekolah kita kena "mengatasi rekod lama" *dalam nada cikgu ismail. bhahahahah lawak xD

okay i'm crapping now. take care everyone. esok sekolah. have fun! study hard, study smart. oh and, gambar offer MRSM tu aku ambil dari abang Khairul Shazwan yang baik hati. dia dapat MRSM Serting. goodluck weh. hoho.

that'll be all. assalamualaikum.



Aina Shobri.


No comments: