Thursday, December 16, 2010

short post :)


salam alaik.

sebelum apa2. perasan tak perubahan drastik terhadap blog aku skrg? teheee~ big thanks to Ijam and Kak Syazana for helping me through editing my blog sampai boleh jadi camni. haha. ala, takde la cantik mana pun. sekadar sedap mata memandang. itu saje :) okay back to the point. actually this post is something abt what i feel, what i always feel and what i will never feel.

any clue on what imma type tonight? haha. okay diam. actually, aku agak sedih sebab everytime aku suka someone, reaction yang aku terima adalah sama. sama sahaja. takde yang lain pun. hmph. macam rutin lah pulak. suka orang --> confess -->get hurt. mesti mpa kata aku ni bodoh gila sebab confess dekat laki before laki tu confess sndri, kan? well, pegangan aku adalah, biarlah aku dilabel perigi carik timba ke, timba carik perigi ke, apa2lah. aku kisah apa. asalkan aku tak resah membiarkan benda tu terpendam. that's just the way i roll. ak bt macam mana, dah aku mcm ni.

sometimes i wonder. kenapa aku? kenapa everytime? kenapa tak sekali aku dibalas dgn reaction yang melegakan hati aku dan membuatkan aku tersenyum dan bukannya moody sepanjang hari macam orang period? this time, ada sedikit kelainan. i knw this dude fr like a few days. chat macam kawan lama oh. seronok. bahagia ja. haha, ada kelebihan tersendiri, dia nih. that kelebihan actually triggered that feeling. *choyy jiwang karat weh* because he was different, i was confident that this time it'd be different.

haha, aku suka betui syiok sendiri. padahal dia suka pn dak. haha, ni orang panggei kalut + gegeh. itu lah aku. bt syiok ja lebih, an? dia ada sebab dia yang tersendiri and this time, bila dia cakap tu, something jatuh dari mata aku mengalir thru pipi aku. apa tu? basah terus pipi aku. aku pegang pipi aku, rupanya air. lepastu aku nak bernafas pun susah sebab aku mmg demam dah pn. this time, i cried. i cried because he was different. i cried because i didn't lie abt my own feelings this time. i cried because he was just too great fr me.

*big sigh* aku redha. aku pasrah. sorry, aina terpaksa tipu td. aina tkmau amek masa lamalama. g pn, esok tusyn kan? haiyaa. aku ni bazir masa orang number satu. sedaq la diri sikit ni tak hot, tak sosial macam budakbudak zaman skrg yg dh m'jadi trend yang m'jadi syarat utk disukai orang, haram lgsung tak cun, garang cam pa g, berlagak baik, sikit pn tak pandai. apa lah hang nih, aina. sedaq diri weh.


the feeling that i'll never feel is when someone i truly like, likes me back........





aku pasrah.

AinaShobri

2 comments:

hrusli61 said...

Lumrah hidup ini ada suka dan dukanya. Buatlah sesuatu itu jika kita yakin akan kenerkesanannya. Namun kita harus ingat ada sesutu itu kita kena sesuaikan dengan masanya. Contoh hendak makan buah mesti tunggu ianya masak dalulu. Jika tidak ianya masam dan tidak boleh dimakan. Namun ada yang mahu dijadikan jeruk sebelum ianya masak. Tetapi percayalah khasiatnya tidak sama dan sebaik buah yang telah sempurna masak itu.

Aina Shobri said...

thnks, cikgu. insyaAllah sy cuba ;)