Sunday, December 12, 2010

nasi kandaQ with a Q


salam alaik, everyone.

how are you guys doing? thanks fr waiting patiently fr me to update this freakin blog. aha, busy kot. but again, thanks sbb sudi tunggu jugok. this post bertajuk nasi kandar sebab aku suka nasi kandar (kekdang dak pn) and sebab post ni campuq semua bnda yg berlaku dlm masa seminggu nih. be prepared to baca post yang agak panjang yeh? heee :) [okay tipu. takde panjang mana pun. trust me. aku tulis ikut sedap hati je nii]

Bengkel Intensif Kaedah Mokhdar
no words can actually describe how awesome the camp was. entahlah. memang gempak habis. konklusi yang aku boleh buat adalah:
x1/91, ^: 110)63 416187r :63 ^634 511818 '1618 +16187r. 1191644 51663d° +1663869 e617c4 816xh 508hxr, ^: x4 5166331/249, 51663e6313 x6 5165416(813886 A4 :63 ^: 416187° 115^ d _16638169 e- 126636 +e8. 17°5 8ch, 508hxr x6 88 4136 !
try your best to crack this code okeh? haha kacang aje :P aku ditempatkan dalam kumpulan yang mempunyai 8 perempuan dan 24 laki. semua budak sekolah menengah. patutnya dikira sbg kumpulan tp ramai kata kelas, so tapa la. ikut jaa. fasi kami, maseh student. student kat UiTM Shah Alam. comey dia :) nama kak tu, Fatin Amirah. kami panggei Kak Fatin jeh. tapi ada gak panggei Cikgu. apa2lah. asalkan kami belajaq lah en.

haha, last day tu tah ar. tibatiba rasa sebak. rasa tak syiok ar walaupun seharian tu mqapu ja ngan depa. belajaq sikit, mqapu ja lebeh. hahaha. gelak laa aku bt lawak nih. last day tuu. apa eh? haa, tgkap gmbaq and all that. haha, adat pertemuan la kan. nak berpisah ja msti nak kenangan. kankankan? haha gegeh sunggoh.

met new friends there. Afiqah, dri SBPI Kubang Pasu. Kak Emi, dri SMK Sungai Pasir. Raby, dri SMK Bandar Baru Salak Tinggi. Amir Fakhri, Penang Free School. Asyraf Mukhriz, SMK Tun Saban. Mhd Amin, *tatau dia skola pa* and moree. haha. semua otak geliga mya. tadak yang straight. smua senget. hahaha ;)

thru the week, ada gak kenangan manis, ada gak kenangan cam pa g. hahaha. penat takyah kata la. nak tuntut ilmu, byk bnda kna korban. masa, wang & tenaga. tak terkata pengorbanan yg dibuat. jd, apa lg? gunakan ilmu yg tlah dituntut tu. praktikkan dalam kehidupan seharian. aku masih merangkak nak gunakan Mokhdar nih. but so far so good. walaupun otak aku susah sikit nak terima menda alah ni, aku cuba slow slow.

Pulau Pinang pada bulan Disember [pulau ja]
guess what? its getting annoying to see outsiders coming from all over the country. choyy gila annoying tau dak? sempat yang tak sepatutnya sesak pn jadi sesak. fr instance; area giant bayan baru. kawasan tu tk patut sesak waktu petang. pasepa dia sesak jugak? rimas aku weh. tu baru area dalaman. tak cakap g area tourist atteaction. etc, QUEENSBAY MALL. haha toksah dok kata la. konfem sesak. hari ahad the whole family p sana. guess what?

gila babun mya sesak weh. dulu sesak kat area nak masok parking ja. la nih en, sesak sampai ke round about tu. bkan yang dkat2 dgn mall tu. yg dkat2 area nak kluaq QB, nak p seagate tu. bayangkan. nampak ja keta penuh. terbeliak bijik mata sorg2. tak pecaya >_<>

speaking of orang KL, ada satu setori nih. hahaha, lawak kot. but at the same time, annoying gila. hari ahad, ptg ar. kami p QB, like the usual ah en. lepaskan decide nak tengok cita apa. last2 tgok 2 cita hri tu. ptg, pkul 4.40 tgok The Last 3 Days. tk brp nk best. but gempak gak ar. malam lak, pukul 9.35 tgok Narnia: The Voyage of The Dawn Tredder. haha gila bapak gempak. okeh back to the point. ptg tu, masa nak beli popcorn tuh, aku line up ar mcm besa. then ada 3 org laki nih mai blkg aku. duk dkat lak tu. aku henjak dpan, dpa pon p dpan. aku henjak kiri, dpa pon henjak kiri. aku dok diam, dpa pon dok diam. haila. masa berbaris tu, aku bleh dngar dpa sembang. dari situ aku dh tau dpa org KL -.-' ni convo kami masa AKU tgh beli makanan.

A - aku. L1, L2, L3 - dpa 3 org tu. C - cashier tu.

C: ya dik, slmt dtg ke gsc..
A: *senyum palsu* nak mintak popcorn regular satu, large satu.. pastu...
C: eh sat sat.. *sambil tekan kat cashier tu* regular satu, larga satu.. pehtu?
A: *muka annoyed* ayaq soft drink dua, dua-dua regular.. satu g ayaq ice lemon tea.. regular gak..
C: *sengih cam keqang busuk*
L1: ayaq.. oo org penang, air sebutan dorg AYAQ.
L3: *gelak cam pa g* ayaaaaq ayiiaaqqq..
C: *gelak g* soft drink nak ayaq pa, dik?
A: strawberi. *dah mula naik nyampah*
C: tu ja?
A: ada g. sat. bagi kqopok tuu.. *sambil tunding jari kat rak yang dpa buh kropok tuh*
C: kqopok apa, dik?
L2: kqopok?
L3: keropok la weyh..
L2: ohh! bapak gile sempoi.. keropok sebut keqopok!
L1: keqopok.. keqoooopok!
A: *dalam hati dok kata 'nohorom -.-'* tuu ala yg tuu kaler kuning tuu *aku lupa nama kopok tuu*
C: yang nih? *dia pegang kqopok twisties*
A: haa hat tu ah. ha, twisties nama dia.. lupa
C: *sengih g*

haha gelaklah gelak gelak >_<>

Rakan, Teman, Kawan & Sahabat
who's the first person that came to your mind bila nampak 4 perkataan nih? rakan, teman, kawan dan paling 'istimewa', sahabat. siapa? aku ada raaaamai rakan, teman pn ramai jugk. kawan apatah lg. sahabt pulak? jgn salah sangka. sahabat ni agak istimewa. nk tau knp? sbb sahabat nii. kita open utk share hampir sgala2nya. kadang tu smpaikan korg berdua digelar kembar siam. kemana korg ada, dia msti ada. haha.

tp, krn sahabat, x smestinya korg kena jumpa tiap2 hri and korg kena duk satu sekolah. ada jugk sahabat dri jauh. aku nak cerita boleh? ala boleh x boleh ni blog aku, suka hati ar kan. hehe, klw xmau baca, xpa la. sikit pn x halang :)

dulu kan.. aku ada sorg sahabat. rapat sgt dgn dia. sronok bkwn dgn dia. wlwpun dia duk mrsm, kmi ttp berhubung. throughout the year, mcm2 kmi lalui bsama. but aku dh bt something. something yg btul2 m'btkan dia terkilan. aku salah. aku silap. aku jahat. tergamak aku bt camtu dkat org yg syg aku kan? aku menyesal. menyesal tk sudah. balasan ats perbuatan aku tu, aku terima tetiap hari. org yang aku sayang, benci aku. kawan pn ramai lari. aku sering bersendirian. kt skolah, brapa org aje lah sahabat sbenar aku. lain? fakers.

walaupun kmi tk slalu cntact, msa dia balik/msa dia ada peluang nk call aje contact.. kami ttp kwn baik. dlu bukan main kamceng lagi. rindu saat2 dulu. skrg.. semua tu tinggal kenangan atas krn kebodohan aku sndri. dia akui dia maafkan aku, tp dia masih x boleh terima aku sbg kawan dia. aku tk mintak sahabat, kawan pn jadilah. tp klw dah kawan pn tk boleh.. musnahlah harapan utk jd spt dulu, kan?

well, this one's fr you, Dy. i truly do miss you. i miss the old us. the tears we used to share. the laughter you used to laugh at my stupid jokes. the joy we shared when something great happened to either one of us. everything. what happened? my stupidity caused all this. i regret this. i regret everything. i regret doing tht to you.

i've truly changed. i'm not the same person you used to know back then. i'm not hurting you anymore. i miss you. i miss us. why cant we be friends like we used to? just a simple text of even a call (which i know that will never happen) of asking whats up or something like that. just when i have the courage to call you, i can't speak. my tongue is tied. hearing your voice again.. makes me smile in tears. i smile because i can finally hear your voice again. i cry because you never knew that i was the one who called you. i wanna talk, i truly do. but i know when i do, you'd hang up and you'd never pick up the phone again.

i don't blame you for still taking time, but still.. i just miss you, okay? i dnt care with whom you are with now. at least i know you're happy. i'm happy seeing you happy. but i'm dying knowing you're still not accepting me as a friend. it's been 4 months now. masuk harini, dah 4 bulan. since 14th Aug. *sigh

nhmi.. i miss you, friend.


dah. sesi teyak sudah tamat. haila. err actually ada lagi satu setori. but hesitate la pulak nak cerita atau tak. tapa la, cerita sikit ja. hahaha ;) okay sumpah gegeh. err.

nampak en kat atas tu, ada countdown kebenda tu? haha, kot la tak nampak. well, during that 8 months. aku cuba nak bahagiakan diri aku. but, at the end, aku masih terluka. knp? aku pn tktau ._. every person yg aku suka or even syg, msti dibalas balik dgn erh.. paham2 sndri ah. xpaham sudah. i'm so sick of all this. bila aku pulak akan merasa kebahagiaan tu eh? sabar, aina sabar. every minute aku akan nampk org bahagia. dalam hati pulak terdetik, "aku pulak, bila nak rasa?" dengan dh ditolak kawan, ini pn x merasa. sadis kan hidup aku?

but all and all, thanks to all yang sudi support aku bila aku sedih dn bila aku jatuh tersungkur. Silmina Izzan, Sarah Afifah, Mhd Syafiq, Shahrul Fitri, Aimi Arissya. you guys were there when i needed you guys. thanks. eventhou bru kenai Shahrul Fitri nih, dia still byk tlg aku ;) thanks. *Sil, Sara, Syfq.. doakan aina dgn dia kembali berkawan nah*

that'd be all. sorry lambat post, sumpah busy. back to schedule!



AinaShobri


No comments: