Sunday, November 7, 2010

laporan hidup aina nadhirah


salam alaik.

harap maaf, entri kali ni bukan entri yang bersifat ilmiah tetapi bersifat peribadi. iyalah, ini blog aku. aku nak taip apa pun, itu hak aku kan? (; terima kasih kerana memahami.

pertama sekali, keadaan aku sekarang. agak2 cemane? mungkin ada yang bersangka aku hidup bahagia jee, takde masalah. sentiasa happy, sentiasa ceria. kalau bersangka mcm tu, terima kasih krn bersangka baik trhadap aku. mungkin dari segi luaran, boleh la aku nak palsukan senyuman dn kebahagiaan aku tu. tapi dalam hati, hanya Tuhan yang tahuu.

betapa tersiksanya aku dalam hati ni. mcam berada dlm penjara. tersiksa dan menanggung derita. tadak sapa yang tau. seriously. jadi, kpd yg sedang membaca ni, now you know, i'm tortured inside. i'm not always happy; it's called being a human.

sekarang nii kankankan, badan aku panas, hidung aku tersumbat, kepala aku sakit (tapi online jugok), badan aku sakit. tapi bila aku mengadu, takde sapa yang peduli. kenapa? hina sangat ke aku ni untuk dipeduli dan dihiraukan? haih, sabo jela >_<

secondlyy, pelajaran aku. muahahahaha nak je aku gelak terguling2 bila dapat result english. aku buat sikit punya main2 dapat 89. hahahahahaha. korg nak tau tak? final exam aku haritu kankankan, aku main2 oe. haram tak serius langsung. why you ask? aku pon taktau ._. tapi entah la, mungkin ni balasan kat aku, study last minute, nak harap result gempak. aparaaah.

okayy aina, kau memang banggang lah. exam take for granted, and then tanak ayah bising. apakah? haihh itulah aina nadhirah >_<>

patut aku pulun pelajaran sekarang? iyalahh, PMR next year kot. masih nak take for granted ke? cakap nak masok MRSM. student MRSM mana ada baloq liat macam kau, aina.. haih! wake up and smell the kentut la! haih aina, aina. bila nak berubah ni? setan banyak sangat kut dalam diri? betul cakap ayah, orang melayu kuat cakap, tapi bila nak ditafsirkan dalam segi perbuatan sikit punya liat! haih, sabo jela >_<

nextt, hati aina. hati aina ni dah hampir hancur kalau korg nak tau. baru nak elok, kena panah. pastu nak baiki, kena lumat. bila nak repair, kena pijak. and so on. kenapa hati aku jugak yang kena ah? aku jaga hati orang, dia amik kesempatan. aku buat baik dengan orang, dia pijak kepala aku. kenapaa?

penat aku jaga hati korangg, nak make sure korang tak sedih/sakit hati dengan aku. tapi aleh2 korg plak pijak kepala aku. amik kesempatan, suruh aku buat macam2 bagi memastikan korg ampunkan akuu. bila aku buat benda tuu, korg tak maafkan plak. aku ni mainan ke?!

aku ambil berat pasal korang, aku nasihat korang, aku cuba jadi sahabat terbaik korang. tapi apa balasan yang aku dapat dari tu? balasannya.. jeng3.. hati aku sendiri yang sakit, air mata aku sendiri yang turun macam banjir serta guruhnya, kepercayaan aku sendiri berkurangan. padan muka kau, aina. itulah, pentingkan orang lain dulu jugak. last2 hati kaaaaau jugak yang sakit kau tau tak?

apa kata, mulai skrg aku takyah amek tahu pasal korg? aku jadi orang yang tak berperasaan. korang suka x? takpe, aku testing dulu utk 3,4 hari.. kita tengok results dia ek? kalau korg pun suka aku x jadi minah kepoh yang suka amek tahu hal korg, dn minah kepoci yang slalu tolong korgg, aku teruskan. okeh? kalau korg x suka, padan muka. sapa suruh sakitkan hati aku?

it's time for me to be selfish for my own good. no one cares nowadays. i'm on my own till the end. truthfully i say, i haven't found the one and only friend that can tolerate and be herself with me and not hide any kind of secrets behind me. i haven't found that person. the person that is always there for me like i'm there for her. the person that cares for me like i care for her. the person that loves me like i love her.

Allah Maha Adil, aku tahu, pasti ada hikmahnye disebalek apa yang berlaku.. tapi smpai skrg aku belum nmpak hikmahnye. aku redha jelah. biar masa mengupas segalanya.. terima kasih krn sudi membaca laporan tak rasmi ni. lepas baca entri ni, kalau ada dia terasa dan dah benci aku, boleh berhenti follow blog aku dan boleh delete aku dari facebook/hidup dia. aku tak kesah, sebab aku tau aku tak bererti apa2pun dkat korg..


oleh hati yang dilumat,
Aina Shobri

No comments: