Friday, November 19, 2010

cuti sem.


salam alaik.

it's been a while since i've updated my blog. 2-3 hari la jugak. rindunyaa :D abt my last post, nnt eh aku update. tgh pkirkan isi lagii. iyelah, entri yg bagus kne la ade isi yg bagus jugak kan? :D okayy aku merapu dahh. hmm. cuti sem. bila tiba aje waktu keramat nii, apa korg rasa? lagilagi yang masih budak lagi. seronok? sedih? gumbira? kiciwa? hmm. bagi aku, aku sedih la jugok. tah, rasa sedih. maybe sbab dh x merasa skola petang? ahh muhung. hahaha. schedule utk thun dpan dah siap. dok kat skolah dri pagi smpai petang, isnin smpai jumaat. hmm :)

okay okay back to the point. eh.. itu lah pointnye. apa lah aku ni >_<>

cuti sem kali ni. byk plan aku. tuisyen, kelas tambahan, slots for a subject everyday, kem maths, kiluub di gurun, *reunion perhaps?*. and yang paling tak boleh belahh, aku plan nak pi gym every evening. kering duit aku cemnii. tak bleh, tak bleh. kena sep duit gak cemana pon.

lately nih, semangat aku berkobar-kobar utk belajar. kenapa ek? semangat mmg penting utk belajar. kalau tadak semangat, belajar jadi boring dn moody. trus apa yg didownload masuk ke hard disk otak, tak kekal. trus dicampak masuk ke recycle bin. ish3. taknak lah gituh kan. nak dia kekal sampai bila2 insyaAllah. tahun dpan dah takboleh mendownload. kalau download lagi, rosak la hard disk otak aku. full trus, jam! hamek engkau.

CUTI SEM KALI NI BUKAN MASA UNTUK HONEYMOON! biarlah ada yang kata masih awal utk buat preparations for PMR. well, suka hati koranglah nak cakap apa pun kan. yang penting, kita bersedia. serik bt bnda last minute. dapat result pun macam hapa ja lagi >_<>

usaha, usaha, usaha. bila tiba masanya barulah slow down everything and buat yang terbaik. macam berperang la jugak. kena asah segala mak nenek. kalau dalam perang, asah pedang, training tetiap hari, mintak byk2 dkat Tuhan, tak putus asa. kalau belajar, asah pensel (pen plak? errr, beli la), bt latihan tetiap hari, mintk byk2 dkat Tuhan, tak putus asa jugakkk.

okayy, aku tak byk masa utk menaip. mereka sudah bising. selamat malam semua. kalau ada masa lagi, aku update yaa. thanks!


-Aina Shobri


p/s: STUDY MOOD

No comments: