Monday, November 1, 2010

khas buat siapa yang terasa.


akhirnya.. nak tau takk? nak takk? hmm.. akhirnya aku jugak yang sakit hati. sakit hati tak terkata.. pedih, sedih, arghh tak terkata lahh ._. korg, korg boleh tolong aku tak? boleh tak boleh tak boleh tak? emmm. tolong jaga hati aku pulak?

kawan-kawan,
agak2 kan, kalau korg jaga elok2 hati kawan korg, korg jaga bahasa korg demi tmau kawan korg kcik hati, korg mintak maaf smpailah dia maafkan korg demi menjaga persahabatan korg.. alih2, kawan korg tu buat SATU je benda, yg bolh membuatkan korg menangis, sakit hati, dll. apa korg rasa? mestilah sedih, kan? macam tu lah aku rasa, kawan-kawan..

kawan-kawan,
agak2 kan, kalau korg sayaaaaang sangat dkat kwn korg, korg mmg kamceng ahhh ngan kawan korg tuh, pastu korg pape pon buat dgn dorg.. alih2, kawan korg tu jauhkan diri dari korg. pastu mula sebarkan fitnah psl korg. dia pun mula jeling2 dkat korg, pastu tak amek endah pasal korg.. apa korg rasa? mestilah sakit hati, kan? macam tu lah aku rasa, kawan-kawan..

kawan-kawan,
agak2 kan, kalau korg share segala jenis rahsia dgn kawan korgg, and tibatiba kawan korg tu betray korg. dia bukak rahsia korg, dia bagitau every single deepest dark secret of you guys. apa korang rasa? mestilah malu, kan? macam tu lah aku rasa, kawan-kawan..

kawan-kawan,
what did i do to deserve all this? was is because of what i've done in the past? kalau yea, aku redha. aku redha jika ini adlah pembalasan kpd percakapan, tingkah laku dan bahasa aku dulu. yeah, dulu aku jahil dan sangat jahat. siapa yang betulbetul kenal aku, akan tahu. but sadly, takde sapa yang betulbetul kenal aku.. kenapa?

kenapa takde sapa so far yang betulbetul ikhlas berkawan dgn aku? hina sangat ke aku ni? penat aku menjaga hati dan perasaan korg, korg lgsung tak perasan. korg lgsung tak amik pusing. penat aku sakitkan hati aku sndri demi korg, korg lgsung tak perasan. korg lgsung tak amik pusing. penat aku curahkan kesetiaan aku didalam bersahabat, tpi apa balasan yg aku dapat? pengkhianatan?

mungkin ada, yang sudi menjaga. tapi yang lain sanggup lihat aku derita. korg terang2 nampak aku tgh derita, siap tny lagi, kenapa? bila aku jawab, jawapan korg adlah sekadar, "oh.." sampainya hati korang..

kalau macam ni lah cara korg berkawan, aku takkan sibuksibuk pasal korg dah.. aku takkan ambik berat pasal korg dah.. aku takkan setia kpd korg dah.. boleh kan? korg boleh buat dekat aku, kenapa aku tak boleh? betul takk? eh eh, tak boleh? kenapa? aku sekadar permainan korang? thanks banyakbanyak..

baru sekarang aku sedar, aku dipergunakan. utk macammacam lah, tapi baru sekarang aku perasan. kenapa? sebab aku bodoh, macam korg cakap kan? heyy i heard you guys lah.. thanks sebab lumatkan hati aku sampai lebur.. ;\

p/s: air yang tenang jangan disangka tiada buaya.

tulus ikhlas,
Aina Shobri

No comments: