Tuesday, October 19, 2010

true friends..



salam alaik (;

malam ni..sepatutnya aku study but, ambik kesempatan kejap. frust tak bertahap dah. frust menonggeng, tertonggeng dan sebagainya dah. wanna kn
ow why? err 3 reasons actually. 1 takboleh bagitau *haha* and 2 of em are because of friends. haih, post pasal kawan lagi.. kenapa ek, blog aku ni penuh aje deng
an post pasal kawan. kenapa? sebab aku tersedar sebab KAWAN.

orang yang aku sangka 'SAHABAT' tu rupanya, bukan. sebab apa? seba
b dia tikam belakang aku dan kawankawan kami yang lain. sedih. kenapa dia sanggup buat macam tu? sebab dosa AKU yang lalu? aku sangka dia dah maafkan aku.. tapi, entahlah. kena tanya tuan punya badan.. kami tak larat nak pujuk dan tegur dah. masih berdosakah kami kerana membiarkan dia begitu? wallahualam. jauhilah dosa itu, ya Allah..

pilu hati ni pikirkan pasal dia aje. betul-betul sangkakan dah berubah lepas kem tu. tapi.. well, bukan aku sorg yg judge ni but four of us *takyah tau nama*. kami punyalah ingat dia cakap betoi but.. pasepa kami ditipu lagi dengan permainan dia? apa salahnya cakap terus terang dengan kami? kami kawan hg, weh. sedih kami hg buat macam ni. kalau satu hari nanti
kami dah tak percaya cakap hg, tolong jangan tanya kenapa ;\

tengok: diaorang pun boleh bersahabat.. kenapa tak kita?

the other one.. entahlah. aku buat keputusan gila dgn m'buat satu test atas dia. test sama ada dia sanggup atau tak. well korg baca mestilah pikir lain, betul tak? haha. bukan sanggup buat benda tak elok, jangan pikir lain ye (; but benda lain. tak boleh la bagitau sini kan kan kan? haha. well entahlah. her reason was acceptable, nvm la, benda dah berlalu.

but the thing that keeps on making me think is.. ikhlas ke dia berkawan dgn aku? kalau betul, knpa aku rasa sebaliknya? kenapa aku rasa semenjak dua menjak tiga menjak ni, dia tgh
mengelak dari aku? aku sedih. nak tegur pun serba salah. haihh. terseksa jiwa aku kalau terus macam ni. ya lah, kalau sama batch takpe la. inikan batch form one. okayy tak boleh jumpa selalu. kalau jumpa selalu, boleh la jugak cakap pasal benda ni but..

everytime nampak dia, atleast dia dengan sorang kawan dia. never al
one. i repeat, NEVER alone. macam mana nak cakap? i dont want her friends to listen, nanti tak jadi private la. nak bagitau through fb? her reactions could be fake. haihh! maybe this sounds weird but, sekurang2nya lahh, bila orang sedih, pujuk lah kan? but yeah. i need you to be my listener! not the one i get mad at! you know who you areee (!)

runsing kepala aku. sedih sangatsangat. tah lah. baik aku tido je. pukul 3 pagi bangun, buat qiyamulail, ok tak? haih ;\ takpela, biar aku bawak diri sensorang. kalau aku diam je esok, jangan tanya kenapa. i'm just not in the mood. seriously, mood aku dah mula menghilangkan diri sejak maghrib tadi. jadi macam orang tak waras, hilang akal dan perhaps gila (?) nauzubillahi minzalik, takmau laaa.


oleh sebab benda ni, aku asyik-asyik menangis je. tapi yang peliknya, aku tak penat pon. aku keja menangis je. aku sedih sangat. i'm always there for them but they're never there for me. why? kesian la dekat aku jugak. i try my best to keep you happy but you always make me feel bad about myself. maybe i just havent found the best replacement. the one that can always tolerate to make herself and myself happy and sad balanced well. the one that is always there to comfort and cheer me up. haih..


ya Allah, tabahkanlah hati hambaMu ini, ya Allah..


jiwa yang tak tenang,
Aina Shobri

4 comments:

hrusli61 said...

Menangislah tumpang Aina masih ada air mata. Ini memang kurnia Allah untuk kita bila perlu ianya akan keluar. Salah satu reaksi melepaskan emosi sedih mahu seronok.

Aina seorang pesilat Gayong dan pernah menjadi murid cikgu. Aina kena kuat mengawal perasaan.

Cuba bayangkan anak gadis Palestin. Mereka tidak hairan dan tiada masa memikirkan diguris sahabat perasaan atau hati mereka.

Malah bukan sahaja kulit-kulit mereka terluka dek terkena serpihan bom daripada rejim Zionis malah ramai sahabat handai dan keluarga mereka syahid di jalan Allah.

Hakikat kehidupan itu tidaklah mudah kerana harga Syurga itu amat mahal.

Cheer up you can do teh BEST.

Serikandi Islam said...

go baby go.haha. yeah.kita kan Gayong. We are beyong friends. kita SAUDARA.

i've felt wht u feel. been thr done that. dun worry lah. the sun will shine again.and after a stormy rain,RAINBOW will comes=)

p la confront her,ask her some time alone WITHOUT someoneelse witf u guys. better let it out dr suffer sorg2 kan kan kan. anyway,don't ever think tht u're alone.

I'M HERE,AREN'T I?

p/s;after nanges lg sdap tdo. works for insomniac like me.lol

Aina Shobri said...

cikgu Rusli - insyaAllah semuanya okey.. tengah cuba tabahkan hati sekuat boleh. Allah bantu Aina dgn memberi kekuatan pd hati Aina (;
kak Eichan - dah confront her. dia buat bodoh je, takpela. Aina redha. Allah dah bagi kekuatan, jadi Aina gunakan kekuatan tu.. insyaAllah semuanya okey2 saje..

hrusli61 said...

Good new, keep it up little lady. This is part of life thing or people can come and go.

We must be firmed as Islam is the best.

Pray and doa always.You can do it and perform the best.